Sydamerikansk glaciär – South American glacier

Posted on Wednesday, March 11th, 2015 at 14:46

Fjordlandskapet i södra Chile är spektakulärt och kanske inte lika känt som det i Norge och Nya Zeeland. Här finns glaciärer som går hela vägen ner till havet. Smältvattnet rinner ut i havet och ger det en blågrön ton. Området är bedövande vackert och i princip oexploaterat.
(Bilden fanns med på min utställning “Ögonblick”, 2014. Canvas på kilram 150x100cm)

Southern Chile has spectacular fiords in the region of the Magellan Strait and Tierra del Fuego. Not so known to Europeans as the ones in Norway. High mountains towers over the sea and reach over 2,000 meters above sea level. Some are covered with massive glaciers, which melt in the summer sun. The calving ice gives the sea a green-blue colour. The scenery is spectacular.
(This image was part of my exhibition “Ögonblick”, 2014. Canvas mounted on frame 150x100cm)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.