Lilleman funderar

Posted on Tuesday, September 11th, 2012 at 06:48

En ung grizzly som verkar fundera över livet, där den sitter i strandkanten och betraktar sin mamma som fiskar lax. Kanske väntar den sig att mamma ska fiska och dela med sig, men ack så han bedrog sig! Mor björn fångade enbart åt sig själv.

Det är sent i augusti och stilla havslaxen har vandrat upp till sina födelsevatten. De har lagt rom och bevakar som sista åtgärd i livet sin avkomma. Vattnet bokstavligen kokar av lax. Grizzlybjörnarna ska äta upp sig inför vintern i idet och drar nytta av de feta fiskarna.

Från en liten jolle kunde vi följa årsungen med sin mamma på nära håll utan att störa. De brydde sig inte alls om oss utan verkade fokuserade på att äta lax.

 

 

 

 

 

Läs vad andra tyckt om bilden på Fotosidan.se –>

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.