Category Archives: Björn

Brunbjörn, ursus arctos

Mamma, vänta på mig! – Mum, wait for me!

Björnungen stannade och tittade nyfiket på oss några sekunder. Mamma Björn stannade inte utan lunkade makligt bort. Helt plötsligt blev det en lucka till tryggheten och ungen verkade inte så kaxig längre utan satte av efter sin mamma.

The cub stopped for a couple of seconds, curiously watching us. Mother Bear kept on walking and suddenly the cub realised there was a gap to where it felt safe. The cub set off in splashing jumps to its mother.

Kalender

Årets kalender är en fin blandning av motiv från när och fjärran. Motiven följer årstidernas växlingar och både djur och sköna landskap finns med. Ekorre, tiger, pingvin, björnar, hermelin, örnar och andra fåglar från Norden, Europa och Chile. Formatet är liggande A3. Ännu finns exemplar kvar att beställa ur en liten upplaga.

Mejla mig (arne@bivrin.com) om du är intresserad. Kalendern kostar 399:-

Månaden januari presenteras av denna lilla krabat:

2015-Januari

 

Naturens källa

Naturens källa
Naturens källa

Klockan är strax midnatt i juninatten. En björn kliver lugnt och smidigt fram till tjärnen och dricker en slurk. Luften är full av myggor och knott, men björnen verkar inte besvärad. Det speciella ljuset tillsammans med björnen skapar en stämning som för mig är en hyllning till naturen.

Bilden fick tredje pris i Årets bild 2011.

Se vad andra skrivit om bilden på Fotosidan.se –>

I rampljuset

I rampljuset
I rampljuset

Det var en fantastisk vindstilla morgon i Lake Clark National park i Alaska. Vi rundade en udde i den blanka sjön – och där var hon! En mamma med en ettårsunge. Hon brydde sig inte om oss. Hon dök efter lax och dök upp ur vattnet – just där den låga morgonsolen lyste in mellan några träd. Och så ruskade hon på huvudet, jag var redo med kameran och en snabb titt på displayen: det var en bild jag drömt om att ta. Nu var resten av dagen bonus.